Barn måste få i sig näring och då är just mjölken i skolan ett super­viktigt livsmedel.

Ja och nej. Fast mest nej. Skollunchen är superviktig. 30 % av all näring och energi som ungarna ska få i sig varje dag ska komma från den. Helst ska maten pricka av allt som kidsen behöver, men det är inte alltid så det ser ut. I de fall den inte gör det, är det bra att komplettera med något annat än vatten som måltidsdryck. Frågan är då om det måste vara just mjölk? Tittar man på Livsmedelsverkets kostråd till personalen i skolrestaurangen så är det viktigt att vara extra observant på att barnen får i sig tillräckligt med fibrer, fleromättade fetter och vitamin D. Samtliga kan man hitta i flertalet berikade vegetabiliska drycker.

* Tid för reflektion *

Källförteckning