Ekologisk mjölk är ändå bättre än o-ekologisk havredryck.

Det är toppen att du väljer ekologiskt, och eko-mjölk har absolut sina fördelar jämfört med o-ekologisk mjölk. Men tänker du på klimatet så gör du större skillnad genom att övergå från kött- och mejeriprodukter till vegetabiliska. Oavsett eko-stämpling eller inte. Visst, det inte helt lätt att lägga om hela sin livsstil så där hux flux. Men vad många inte vet är att just maten är en stor miljöbov. Globalt sett kommer minst 25 % av människans klimatpåverkan från maten, och över hälften av dessa 25 % i sin tur, kommer från kött- och mejeriindustrin. Kanske har du hört att tillgången till vatten kommer att bli ett problem framöver? Det kan du hoppa upp och sätta dig på. För att producera ett enda glas komjölk går det åt 255 liter vatten, och det går åt 8 gånger mer vatten per kalori vid produktion av animalier jämfört med vegetabilier. Så att börja välja växtbaserat är med andra ord en väldigt, väldigt bra start!

Källförteckning
Dela på Facebook

16 / 19